En "svett-läck-hål" slang har ingen teknologi, enbart hål. I en Riktig droppslang finns en kanal framför varje droppställe som sköter mängd vatten och tryck vid utsläppet av vattnet. Den droppslang vi använder i våra kit används av proffs i odlingar i hela världen och här kan du se en film hur kanalen framför droppstället fungerar.

Då ingen bevattningsanläggning är den andra lik så finns det inte skrivit hur precis du skall göra. Men den grundläggande informationen om hur komma igång får du på sida 2 i broschyren där det finns "Gör så här" och "Annan info och tips". Se även under "Tips & Fix". Se här hur droppstället fungerar.

Svar: Droppslangen ger/vattnar ut 5 liter/meter/timma vid ett tryck på 0,6 - 1,0 bar. Vattnar du en hel timma kan man säga att den lägger en nederbörd motsvarande 17 mm nederbörd, vilket är väldigt mycket. Du bör lägga 3-4 mm. nederbörd per dag. Så vattna bara 15-30 min. Vill du lägga mer vatten vattna hellre 2 gånger om dagen, t.ex. 2 x 30 min. Se här hur droppstället fungerar.

Svar: Bäst är att planera/plantera och göra i ordning sin trädgård och därefter lägga
ut droppslang, som sen enkelt myllas ner. Anslut sen Krukvattning till ev. blomlådor och krukor.

Nej, inte om man lägger den i t.ex. växthus, men om du lägger i rabatter, häck eller grönsakslandet så bör den ligga nermyllad 10-15 cm. Om kaniner, kråkfåglar, grannens katt/hund får tag i den går den sönder. Dessutom vattnas inte ogräsfrö på jordytan, vatten kommer närmre rötterna, snyggare-den syns inte, osv.

Den droppslangen vi använder till villabevattningen ger ett av odlare godkänt flöde upp till 140 m. Har du t.ex. 280 meter häck att vattna kan man mata droppslangen på mitten.





Svar: Vattnet bör vara från en borra eller kommunalt dricksvatten. Om du tar annat vatten bör du ha någon typ av filter framför. Det finns lämpliga filter i webbutiken.


Svar: Risken är att partiklar i vattnet ställer till det dels i droppslangen och dels i tryckregulatorn. Tryckregulatorn har en sil i sitt inlopp. Vill ha koll på hur smutsigt vattnet är kan man göra så här. Köp lite akvariefilterludd. Finns i webbutiken. Det liknar bomull men är av plast. Sätt en tuss framför silfiltret i TypGardenaHanen på tryckregulatorn. Du får då indikering på hur smutsigt ditt ytvatten är. Blir akvariefiltertussen igensatt direkt måste du sätta ett bättre filter framför (se i webbutiken). Har du tur klarar "tussen" sig flera dagar/veckor. Detta förfarande för att inte få ut smuts i droppslangen.




Säker betalning med:
Villabevattning.se är certiferad av:
Information
Kontaktuppgifter
Villabevattning.se
Näktergalsvägen 13, SE-272 35 Simrishamn
Tel: +46 (0)705 761 751
E-post: info@villabevattning.se