TTL-bevattning

TTL-bevattning = Villabevattning

TTL-bevattningen numera Villabevattning kom till 1998. Då vi arbetade med droppbevattning för frilandsodling och liknande så var det nära till hands att göra det lika enkelt för villaägarna att använda sig av nermyllad tunnväggig droppslang.

Vi satte ihop enkla kit till vänner och bekanta som lovprisade systemet. När deras grannar såg och ville ha tag i kiten så gjorde vi en enkel webbutik (svårt 1998) där de kunde beställas.

Med TTL-bevattning (numera Villabevattning) vattnar du enkelt dina rabatter, grönsaker, häckar, trädgårdskrukor och växthus. Du får tid att njuta av din trädgård!

Att kunna vattna rabatter, grönsaker, häckar, trädgårdskrukor -lådor, växthus m.m. med enkla kit skulle vara toppen. Att sätta en trädgårdstimer framför droppslangen löste problemet med att kunna ge samma mängd vatten dagligen (tiden) och att inte behöva vara hemma för att slå på och av vattningen.

Efterhand fick vi mer idéer från våra kunder och fler kit utvecklades.

Exempel på krukbevattning Exempel på krukbevattning

I Butiken finner du allt du behöver för din villabevattning. Till Butiken »

Krukbevattningen utvecklades

Kiten för krukor/lådor kom till efter att jag träffat en man som var supernöjd med all droppslang i sina rabatter men var irriterad över att det inte gick att vattna krukorna med samma finess. Jag menade att det är för många små detaljer att klara av för kunden. "Men sätt ihop alla smådelarna då" var hans replik…

Du hinner njuta av trädgården med hjälp av TTL-bevattning (numera Villabevattning)

Han fick vara vår testpilot på krukvattningen. Eftersom alla droppknappar ger samma mängd vatten per tidsenhet så kom han snabbt fram till att den minsta krukan fick bestämma tiden (mängden vatten) och att han satte två eller flera droppknappar i de större krukorna.

Läs mer om hur man gör med sin villabevattning under ”Om droppbevattning”.

Säker betalning med:

loggor bambora

Villabevattning.se är certiferad av: 

Kontaktuppgifter

Villabevattning.se
Näktergalsvägen 13, SE-272 35 Simrishamn
Tel: +46 (0)705 761 751
E-post:
info@villabevattning.se