Droppbevattning

Många av oss har själv försökt att skapa en slang att lägga t.ex. rabatterna som droppar. Olika varianter hör man berättas om, själv försökte jag med olika stora hål för att få vatten längst bort…

Men tekniken är att ha en flödesreglerande kanal framför hålet. Se: youtubvideo som visar hur droppslangen fungerar.

En vacker trädgård som du har tid att njuta av, med hjälp av droppbevattning

Tekniken kring en bra och väl fungerande droppbevattning utvecklades för länge sedan. Några viktiga kriterier är att man vill veta hur mycket vatten man ger sina växter, man vill kunna styra det och man vill få varenda droppe vatten till rotzonen. Alltså bör vattnet komma så nära rotzonen som möjligt.

Exempel på Droppbevattning Exempel på Droppbevattning

Läs mer om hur man gör med sin villabevattning under ”Om droppbevattning”.

För länge sedan utvecklades en form av kanal som i rätt utförande kontrollerade flödet genom kanalen. Först fanns dessa kanaler i hylsor som man satte en bit slang mellan, sen kom man på det som vi kallar droppknapp där kanalen gick runt på en liten rund bricka och på bägge sidor av brickan. Därefter satte man droppknappen på insidan av en slang med utlopp i ett hål. De här droppslangarna ser vi ofta liggande på jorden i rabatterna utomlands, så kallade tjockväggiga droppslangar.

Droppbevattningens fördelar är oändliga. Din trädgård grönskar och du hinner njuta.

Att tillverka en slang med denna kanal ingjuten från början påbörjades för ca 50 år sen. Den tunnväggiga droppslangen kunde göras billigare och i en löpande process.

Så principen för en bra droppbevattning till sina grödor var att koppla ihop system med matare som matade de tunnväggiga droppslangarna med rätt mängd vatten dagligen och gärna kunna plöja ner i rotzonen.

I Butiken finner du allt du behöver för din villabevattning. Till Butiken »

Säker betalning med:

loggor bambora

Villabevattning.se är certiferad av: 

Kontaktuppgifter

Villabevattning.se
Näktergalsvägen 13, SE-272 35 Simrishamn
Tel: +46 (0)705 761 751
E-post:
info@villabevattning.se